Odder Kunst har fredag 3. maj 2024, kl. 15 fernisering i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder, med en stor, retrospektiv udstilling med værker af maleren Leif Mosevang. Udstillingen er åbent på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14-17 til og med søndag den 26. maj kl. 17. Der er gratis adgang.

Leif Mosevang (f. 1934) er optaget af farverne og deres indbyrdes samspil, og farverne er blevet stærkere med årene. Hans fortid som gartner fornægter sig ikke i den kunstnerhave, han selv har anlagt i Sondrup. Som den fremragende kolorist Leif Mosevang er, formår han at forene situations- og oplevelses-skildringerne i meget klangfulde udtryk. Mosevangs indre trang til hele tiden at beskrive sine oplevelser, drømme og fantasier i farve sætter ham i slægtskab med ekspressionismens udøvere.

Leif Mosevang er uddannet gartner, og endvidere på Kunsthåndværkerskolen i København 1958-61 og på Statens Kunstakademi i Oslo i 1962-66. Kunstanmelderen Rigmor Louring betoner i portrætbogen ”Leif Mosevang, ”En farvens mester”, at kunstneren er stærkt følelsesmæssig i samklang med det omgivende landskab i Sondrup, naturen, faunaen og dyrelivet, som han gengiver i sin helt personlige opfattelse. Alt bliver, ifølge Louring, udtrykt med en nutidig følsomhed og sandhed, og de mange billedmotiver er ofte krydret med hans store interesse for livsfilosofi.

Som den fremragende kolorist Leif Mosevang er, formår han at forene situations- og oplevelsesskildringerne i meget klangfulde udtryk. Hans indre trang til hele tiden at beskrive sine oplevelser, drømme og fantasier i farve sætter ham i slægtskab med ekspressionismens udøvere.

Mosevang
Mosevang
Mosevang
Mosevang
Mosevang
Mosevang
Mosevang
Mosevang